Duurzaamheid

Waarom vinden wij dit belangrijk?

Omdat wij mee willen werken om het reizen voor iedereen aantrekkelijk te houden. Duurzaam toerisme is niets anders dan vakantie vieren en op de bestemming rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook goed mogelijk blijft.

Toerisme is tevens voor vele (ontwikkelings)landen een sector die een belangrijke bijdrage levert aan de (nationale en internationale) economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen en kan een sleutel zijn tot het verbeteren van welvaart, welzijn, natuur en milieu.

Zo weet u als vakantieganger die boekt bij ons dat wij ons medeverantwoordelijk opstellen voor de gehele toeristische keten, waardoor toerisme een bijdrage levert aan duurzame ontwikkelingen.

 

Draagt u ook een steentje bij?

Heeft u de reisgidsen uit? Breng deze gidsen dan terug naar het reisburo zodat wij ze opnieuw kunnen gebruiken. U bepaalt uiteraard zelf hoe u op vakantie gaat. Maar wist u dat indien u met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaat, dit een milieuvriendelijke keuze is en wel zo makkelijk.

Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem een douche in plaats van een bad. Bespaar ook net als thuis elektriciteit; zet de airco niet zo hard en zet hem uit als u overdag buiten bent. En doe licht, televisie en radio uit als u uw accommodatie verlaat.

Souvenirs die gemaakt zijn van dieren (bijv. koraal) of – gedroogde- planten (bijv. cactussen), mogen niet worden ingevoerd en zijn dus taboe. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving. Shop in lokale winkels en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse

Respecteer gewoonten en gebruiken van de plaatselijke bevolking, pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

Seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren is wereldwijd een groot probleem. Naar schatting meer dan 2 miljoen kinderen en jongeren worden dagelijks geconfronteerd met seksuele uitbuiting. Heeft u als reiziger een vermoeden van seksuele uitbuiting, neemt u dan direct contact op met het hotel management, uw reisbegeleider, ambassade of lokale autoriteiten. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op www.meldkindersekstoerisme.nl